Πάφος

Έρχονται καλύτερες μέρες στο κέντρο

Νέα δυναμική δίνει στο εμπορικό κέντρο  ο σταθμός λεωφορείων που κατασκευάζεται στον μεγάλο χώρο στάθμευσης δίπλα από το ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ.

Πρόκειται για τμήμα του μεγαλεπήβολου έργου των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που ενοποιεί στην πράξη Πάφο και Γεροσκηπου.  Ο εργολάβος,  έχει αναλάβει την υποχρέωση να δημιουργήσει ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής στις περιοχές των δυο δήμων με τη μέθοδο μελέτη, κατασκευή και συντήρηση.

Στην ουσία θα γίνουν πέντε έργα. Σύγχρονος τερματικός  σταθμός λεωφορείων στον κεντρικό χώρο στάθμευσης Καραβέλα, δίπλα από το Μαρκιδειο θέατρο, δυο σταθμοί μετεπιβίβασης για τα λεωφορεία στο λιμανάκι και στην τουριστική περιοχή Τάφοι των Βασιλέων , 32 συγκροτήματα χώρων υγιεινής και 196 σύγχρονες στάσεις λεωφορείων. 

Η Ελλαδική εταιρεία που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό θα έχει την  ευθύνη για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων, για την κατασκευή των υποδομών αλλά και για την συντήρηση τους . Το συνολικό ποσό της σύμβασης είναι €7.613.382 περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ο σταθμός των λεωφορείων αναμένεται  ότι θα συμβάλει καθοριστικά, όταν επανέλθει η ομαλότητα, στην αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου με την μεταφορά καθημερινά από την τουριστική περιοχή χιλιάδων τουριστών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button