Επικαιρότητα

Έρχεται και η δεύτερη φάση για Πέτρα του Ρωμιού

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος επιθεώρησε σήμερα  την ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης τμήματος του οδοστρώματος στον παλαιό δρόμο Πάφου-Λεμεσού , παρά την Πέτρα του Ρωμιού. 

Ο δρόμος ήταν κλειστός τα τέσσερα τελευταία χρόνια λόγο κατολισθήσεων. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι αρχίζει εντός των επόμενων μηνών και η δεύτερη φάση βελτίωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

Πολύ δύσκολο τεχνικά χαρακτήρισε το έργο επιδιόρθωσης τμήματος του παλιού δρόμου Πάφου- Λεμεσού παρά την Πετρά του Ρωμιού ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος ο οποίος παρέστη στην τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία του δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα από την περιοχή Πισσουρίου μέχρι την περιοχή Χα-Ποτάμι βρισκόταν εκτός κυκλοφορίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια ενώ ενδεικτικό των προβλημάτων που υπήρχαν είναι και ο διπλασιασμός του κόστους αποκατάστασης από τις 700 χιλιάδες που είχαν υπολογισθεί αρχικά στο ένα εκατομμύριο 400 χιλιάδες.  Το τμήμα δημοσίων έργων προχωρεί και στην ετοιμασία των εγγράφων για τις προσφορές, τους επόμενους μήνες,   για την δεύτερη φάση αποκατάστασης του δρόμου ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν αφορούσαν  στην κατασκευή μέτρων σταθεροποίησης του συγκεκριμένου τμήματος του παλαιού δρόμου Πάφου–Λεμεσού. Κατασκευάσθηκαν συγκεκριμένα   δύο συμπλέγματα πασσαλότοιχων , έγιναν έργα  για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων καθώς επίσης εργασίες εξυγίανσης του υπεδάφους και εργασίες οδοποιίας.   

Ο κ.Καρουσος ανέφερε ότι το κόστος σχεδόν διπλασιάσθηκε λόγο των απρόβλεπτων θεμάτων που προέκυψαν  και που έχρηζαν νέες μελέτες και επιπρόσθετα έργα στήριξης. Ο υπουργός μεταφορών , επικοινωνιών και έργων σημείωσε ότι παράλληλα έχουν δημιουργηθεί θέσεις θεάματος για τους επισκέπτες του μοναδικού φυσικού μνημείου της Πέτρας του Ρωμιού.  

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button