Επικαιρότητα

Έρευνες για την απώλεια της μητέρας δυο ανήλικων παιδιών

Η οικογένεια της 48χρονης Αλινας Λοιζου μητέρας δυο ανήλικων παιδιών που απεβίωσε λίγες ώρες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Πάφου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας.

Το κατά πόσο θα καταγγείλουν την υπόθεση  στην αστυνομία και θα ζητήσουν την διερεύνηση της θα εξαρτηθεί από τα πορίσματα της νεκροτομής. Η οικογένεια έχει ήδη ορίσει τον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό να την αντιπροσωπεύσει στην νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της αλλά και στην διαδικασία που θα ακολουθήσει για την έκδοση ενός πορίσματος ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της.

Η 48χρονη Αλίνα Λοιζου που διέμενε στην Εμπα μεταφέρθηκε προχθές το μεσημέρι  από συγγενικά της πρόσωπα στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου αφού  ένιωθε αδιαθεσία, για να λάβει λίγο αργότερα εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι της.   Πέντε περίπου  ώρες μετά, η άτυχη 48χρονη εντοπίστηκε από στενό συγγενικό της πρόσωπο αναίσθητη στο κρεβάτι της και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 48χρονη δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.

Ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου ανέφερε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό  ενημέρωσε τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Περιφέρειας  Λεμεσού – Πάφου. Αναμένει οδηγίες , είπε, για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού, αν αυτό κριθεί αναγκαίο . Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου ανέφερε  πως σε περίπτωση που διαταχθεί έρευνα από το Υπουργείο Υγείας όλα τα στοιχεία του ιστορικού της 48χρονης μετά την μεταφορά της στο ΓΝ Πάφου έχουν διαφυλαχτεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close