Επικαιρότητα

Έργο 7,5 εκατομμύριων για δημόσιες μεταφορές στην Πάφο

Ένα μεγαλεπήβολο έργο της τάξης των 7, 5 εκατομμυρίων ευρώ που στην ουσία θα ενώσει τις περιοχές της  Πάφου και της Γεροσκηπου αρχίζει άμεσα.

Δημιουργείται για πρώτη φορά σύγχρονο δίκτυο υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής στις περιοχές των δυο δήμων με τη μέθοδο μελέτη, κατασκευή και συντήρηση.

Το προτζεκτ περιλαμβάνει πέντε έργα. Την δημιουργία σύγχρονου τερματικού  σταθμού λεωφορείων στον κεντρικό χώρο στάθμευσης Καραβέλα, δίπλα από το Μαρκιδειο θέατρο, την κατασκευή δυο σταθμών μετεπιβίβασης για τα λεωφορεία στο λιμανάκι και στην τουριστική περιοχή Τάφοι των Βασιλέων καθώς επίσης και την κατασκευή 32 συγκροτημάτων χώρων υγιεινής και 196 σύγχρονων στάσεων λεωφορείων.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ευχαρίστησε την ομάδα ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την χρηματοδότηση του έργου από κοινοτικούς κυρίως πόρους.

Η λύση που δίνεται, είπε, είναι ολιστική και πλήρης και επιθυμία της τοπικής αρχής είναι να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

Η Ελλαδική εταιρεία που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό θα έχει την  ευθύνη για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων, για την κατασκευή των υποδομών αλλά και για την συντήρηση τους .

Το συνολικό ποσό της σύμβασης είναι €7.613.382 περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close