Επικαιρότητα

Έργο πνοής για Πάφο η Μαρίνα στα Ποτιμα

Ως το σημαντικότερο έργο τουριστικής υποδομής χαρακτηρίζεται η κατασκευή της Μαρίνας στον κόλπο των Ποτίμων. Η δημιουργία και λειτουργία της αναμένεται ότι  θα δώσει άλλη διάσταση στον τουρισμό της επαρχίας αφού ένεκα της θέσης της θα είναι το πρώτο λιμάνι της Κύπρου για τα σκάφη αναψυχής προερχόμενα από της χώρες της Ε.Ε. και το Αιγαίο.

Σε ένα περίπου μήνα  αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού για την εξασφάλιση υπηρεσιών Συμβούλων, οι οποίοι θα βοηθήσουν το Υφυπουργείο Τουρισμού στην ετοιμασία όρων ανοικτού διαγωνισμού και στη διεξαγωγή της μετέπειτα διαγωνιστικής διαδικασίας, που θα αποσκοπεί στην εξεύρεση επενδυτή για την ανάπτυξη του έργου της Μαρίνας της Πάφου.  

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα  Κουμή  η Μαρίνα Πάφου είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής που  θα δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή στον τόπο. Πέραν των έργων στον θαλάσσιο χώρο οι επενδυτές που θα αναλάβουν το έργο θα έχουν την δυνατότητα οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών αναπτύξεων ως αντιστάθμισμα του πολυδάπανου έργου στην θαλάσσια περιοχή.   

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button