Πάφος

Έργα στην Πόλη Χρυσοχους

Μια σειρά σημαντικών έργων υποδομής βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πόλη Χρυσοχους σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιωτη Παπαχριστοφη.

Η τοπική αρχή αξιολογεί ως σημαντικότερο έργο την κατασκευή της πρώτης φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης, που αναμένεται να αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2020 , ενώ ήδη ξεκίνησε η πρώτη φάση της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου. Η προκήρυξη των προσφορών για τη δεύτερη φάση θα γίνει στα τέλη του χρόνου.

Έχουν  επίσης  ολοκληρωθεί  και έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Πολεοδομίας για την έκδοση των σχετικών αδειών οι σχεδιασμοί  για τα έργα της Ανάπλασης/αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου και των πέριξ οδών, αλλά και της αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Προδρομιού μέσα από σχεδιασμένες επεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία πεζοδρόμων, την ωραιοποίηση των όψεων των εφαπτόμενων οικοδομών, την κατασκευή πλατειακών χώρων, καθώς και την κυκλοφοριακή διαχείριση των δρόμων.

Σύμφωνα με τον Γιώτη Παπαχριστοφη αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου,  από το περίπτερο Καϊτέ μέχρι το γεφύρι Πόλης – Προδρομίου. Επίσης  είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των αυλών του Δημαρχείου και του παλιού αστυνομικού σταθμού, ενώ αναμένεται και η έναρξη των εργασιών για τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων με κόστος €250.000 για τη φετινή χρονιά.Επιπρόσθετα τόνισε ο κ. Παπαχριστοφή, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των παλιών πετρόκτιστων αποθηκών στο Λατσί και αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό τους για πολιτιστικούς σκοπούς.

Ακόμη τέλος του χρόνου αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή χώρων υγιεινής στην ανατολική πλευρά του λιμανιού του Λατσιού. Τον επόμενο μήνα αρχίζει και  η αναβάθμιση της παιχνιδούπολης στη Δημοτική Πλαζ με κόστος €100.000, ενώ ένα άλλο σημαντικό αναπτυξιακό έργο είναι η επέκταση του λιμανιού του Λατσιού, ώστε να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να προσελκύει μεγάλα σκάφη και η χωρητικότητα του αναμένεται να τριπλασιαστεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button