Επικαιρότητα

Έργα πολλών χιλιάδων στην Νατά

Πλήθος κόσμου συγκέντρωσε το Φεστιβάλ “Παπουτσόσυκου “ που διοργάνωσε η κοινοτική αρχή Νατάς σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Αποδήμων Νατάς .

Σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως με δεδομένη την κυβερνητική υποστήριξη, το κοινοτικό συμβούλιο Νατάς μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και να υποβάλει προτάσεις για την εκτέλεση κοινωφελών και αναπτυξιακών έργων μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους.

Ακολούθως η κ. Λάμπρου είπε πως τα τελευταία χρόνια έχει συμπληρωθεί η γέφυρα Νατάς – Χολετριών έναντι του κόστους των 500.000 ευρώ περίπου, έργο που εμπίπτει στην ακτινωτή περιφερειακή σύνδεση παραποτάμιων κοινοτήτων, ενώ πολύ σύντομα ανακοίνωσε, αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή των γεφυρών Νατάς- Επισκοπής και Νατάς- Ζυριπιλλή.

Οι γέφυρες αυτές συνέχισε, που είναι επίσης ανάλογης δαπάνης των 500.000 ευρώ έκαστη, προσφέρουν στη μείωση του χρόνου διακίνησης με ασφάλεια , αλλά και παρέχουν οφέλη στους γεωργούς της περιοχής.

Πρόσθεσε πως μέσα στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 , προωθούνται έργα για την βελτίωση της κυρίας οδού Νατάς ( 5.000 ευρώ) , για τη βελτίωση αγροτικών δρόμων και αντιπλημμυρικών έργων ( 25.000 ευρώ ) και για βελτίωση αμπελουργικών δρόμων (5.000 ) ευρώ. Σημείωσε πως ανάλογα ποσά έχουν προταθεί και για τον προϋπολογισμό του 2020.

Σημαντικό έργο που περιλαμβάνεται στις προτάσεις μας για το 2020 για έναρξη, είναι η επέκταση του πάρκου συνολικής δαπάνης 190.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. που θα ολοκληρωθεί το 2021, είπε.

Καταλήγοντας, η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των διοργανωτών για εκπλήρωση των σκοπών και επιδιώξεων τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button