Πάφος

Έργα εκατομμυρίων στην Πάφο

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής προέβη σε ένα μικρό απολογισμό των έργων που εκτελέσθηκαν ή που εκτελούνται τόσο από  το υπουργείο του όσο και ευρύτερα από την κυβέρνηση την τελευταία περίοδο.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, στην Πάφο έχουν συνολικά ολοκληρωθεί 94 συνολικά έργα κόστους 123 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 27 έργα κόστους 62 εκ. ευρώ σε Δήμους, 57 έργα κόστους 33 εκ. ευρώ σε Κοινότητες και άλλα 10 έργα κόστους 28 εκ. ευρώ κοινής ωφελείας. Σήμερα, συνέχισε ο κ. Καδής , βρίσκονται υπό κατασκευή ή προγραμματίστηκε η υλοποίηση άλλων 46 συνολικά έργων, συνολικού κόστους 217 εκ. ευρώ, σε Δήμους και Κοινότητες της Πάφου. «Να θυμίσω τα μεγάλα οδικά έργα που έχει δρομολογηθεί ήδη η υλοποίησή τους, όπως: η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς κόστους 87 εκ. ευρώ, η βελτίωση των λεωφόρων «Ευαγόρα Παλληκαρίδη», «Ελλάδος», «Γεωργίου Γρίβα – Διγενή» και «Νεοφύτου Νικολαΐδη» στον Δήμο Πάφου κόστους 9,5 εκ. ευρώ, η δεύτερη φάση των Έργων βελτίωσης της Λεωφόρου «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’» στον Δήμο Γεροσκήπου κόστους 4,5 εκ. ευρώ, καθώς και της Λεωφόρου «Μιχαλάκη Κυπριανού» στον Δήμο Πέγειας κόστους 2εκ. ευρώ.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση μεγάλου αριθμού έργων υποδομής, ανάμεσά τους η Δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης Πάφου, μιας σύγχρονης με ευρωπαϊκές προδιαγραφές μονάδας κόστους 4 εκ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί στα μέσα του έτους.» Ανέφερε ακόμη ότι υπό κατασκευή ή υπό υλοποίηση βρίσκονται 24 έργα της Επαρχίας Πάφου ανάμεσά τους η Εφαρμογή του Σχεδίου για την Αειφορική Διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα ύψους 18 εκ. ευρώ, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου, η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Γεροσκήπου, καθώς και οδικά έργα όπως η πρώτη φάση κατασκευής του βόρειου παρακαμπτήριου δρόμου Γεροσκήπου και του δρόμου που συνδέει το κέντρο της Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή του Δήμου.

«Τα 94 αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής κόστους 123 εκ. ευρώ που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, έχουν αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και επαρχίας της Πάφου και, μαζί με τον τουριστικό της χαρακτήρα, προσδίδουν πολλές προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης και ανάπτυξης. Ενδεικτικά, να αναφέρω την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου και της πλατείας «Κένεντι» στον Δήμο Πάφου κόστους 7,5 εκ. ευρώ, την επέκταση του Δικαστηρίου Πάφου, την αναβάθμιση και ανάδειξη του «Μαρκίδειου Θεάτρου», Είναι φανερό ότι τα έργα που εκτελούνται στην Πάφο αλλάζουν συνεχώς την εικόνα της και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της.

Η αισθητική και λειτουργική βελτίωση στην πόλη θα συνεχιστούν, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία και την ευημερία των κατοίκων.»  Αρκετά από τα  έργα αυτά κατέληξε, θα διευκολύνουν και τους αγρότες στην Επαρχία Πάφου. «Υπενθυμίζεται ότι, κατά τον τελευταίο χρόνο, ανακοινώθηκαν πέραν των 30 μέτρων με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ, με στόχο να μπορέσει ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σήμερα, θα ενημερώσουμε τους αγρότες της Επαρχίας Πάφου και για δύο νέα μέτρα για περαιτέρω στήριξή τους. Πρόκειται για το Μέτρο του Πράσινου Τρυγητού που θα στηρίξει τους αμπελουργούς, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 1,7 εκ. ευρώ καθώς και το Μέτρο στήριξης των καλλιεργητών φυλλοβόλων δέντρων χαμηλού υψομέτρου, με προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button