Πάφος

Έπιασε τόπο η παρέμβαση του pafoslive για Τραχυπεδουλα

Θετικά αντέδρασε το τμήμα αρχαιοτήτων μετα την αποκάλυψη του pafoslive για το εγκαταλειμμένο Μοναστήρι  του Αγίου Σάββα Καρόνου στην Τραχυπεδουλα.

Ο κοινοτάρχης Κων/νος Φεραίος ανακοίνωσε ότι η  έφορος αρχαιοτήτων Πάφου  Μαργαρίτα Κουάλη ανταποκρίθηκε θετικά για την υπάρχουσα κατάσταση στο Μοναστήρι και την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφτούν από κοινού  τον χώρο του μοναστηριού για να προλάβουν όπως ανέφερε τον ερχόμενο χειμώνα. Τουλάχιστον όσον αφορά τις σωστικές εργασίες για τον Ναό.

Ο κοινοτάρχης Τραχυπεδουλας είχε διατυπώσει έντονα παράπονα κατά του τμήματος αρχαιοτήτων σε σχέση με το εγκαταλειμμένο  μοναστήρι του Αγίου Σάββα που έχει απαλλοτριωθεί από το τμήμα αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τον κ. Φεραίο η κοινότητα φρόντιζε τους χώρους της μονής πάντα στο  μέτρο του δυνατού.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων απαλλοτρίωσε, πριν μερικά χρόνια, το χώρο του μοναστηριού με σκοπό να το αναστηλώσει και συντηρήσει, τονίζει αλλά το  αποτέλεσμα είναι το  αντίθετο.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της κοινότητας δεν μπορούν πλέον να μετάβουν  στην εκκλησία από τα χαλάσματα στα δρομάκια ενώ οι μεγάλες ρωγμές στην εκκλησία τους  τρομάζουν, συνέχισε,  να μπουν μέσα και  αναρωτιούνται πόσες οχιές  κρύβουν τα χαλάσματα και τα χόρτα που έχουν φυτρώσει.

Η εγκαταλειφθείσα αυτή μονή βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά του χωριού Πραστειό του διαμερίσματος Κελοκεδάρων και λειτουργεί ως παρεκκλήσι του χωρίου Τραχυπέδουλα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close