Επικαιρότητα

Έξω από το προεδρικό οι εργαζόμενοι ΟΣΥΠΑ

Στην Λευκωσία μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα οι εργαζόμενοι στον οργανισμό συγκοινωνιών Πάφου με πορεία έξω από το προεδρικό μέγαρο, την βουλή και το υπουργείο μεταφορών.

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε αργά χθες το απόγευμα  ότι κατέβαλε την κυβερνητική συνεισφορά στον ΟΣΥΠΑ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, καλώντας την εταιρεία να μην θυματοποιεί τους εργαζόμενους για οποιαδήποτε οικονομική διαφορά έχει με το Υπουργείο.

Παράλληλα κάλεσε την εταιρεία όπως συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της σύμβασης και προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία, έτσι ώστε να εξεταστεί και να επιλυθεί η διαφορά με το Υπουργείο.

Το Υπουργείο κάλεσε και τους εργαζόμενους να τερματίσουν τα απεργιακά μέτρα ούτως ώστε να επανέλθει η ομαλή παροχή της υπηρεσίας δημοσίων μεταφορών στην Πάφο. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την θέση του υπουργείου τονίζοντας ότι και αν ακόμη πληρωθούν τον Νοέμβριο δεν έχουν εξασφαλισθεί οι δυο μισθοί Δεκεμβρίου και δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους και να αναγκασθούν να απεργήσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα προβλήματα που είναι διαχρονικά, τόνισαν θα πρέπει να επιλυθούν, σημειώνοντας ότι μπορεί η διαφορά να είναι ανάμεσα στο υπουργείο και την εταιρεία αλλά αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειες είναι οι ίδιοι, οι οικογένειες τους αλλά και το επιβατικό κοινό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button