Επικαιρότητα

Έξι σχεδόν ώρες χειρουργείο για τον μαθητή του Α’ Λυκείου

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας  ο 15χρονος μαθητής της πρώτης Λυκείου Σάββας Αλεξόπουλος.

Ο μαθητής έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στην αίθουσα διδασκαλίας και σωριάστηκε στο έδαφος. Το αποτέλεσμα της αξονικής τομογραφίας έδειξε διάχυτη αιμορραγία εγκεφάλου.  Ο μαθητής υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που κράτησε περισσότερο από πέντε ώρες. Η πολύ δύσκολη επέμβαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5.30 και έχει μεταφερθεί στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.

Την πρώτη περίοδο το συμβάν

Πανικός επικράτησε το πρωί σε αίθουσα του πρώτου λυκείου, στο κέντρο της πόλης, όταν ο 15χρονος μαθητής Σάββας Αλεξόπουλος έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και βρέθηκε στο πάτωμα. Μαζί με τους συμμαθητές του παρακολουθούσαν το μάθημα της πρώτης περιόδου.

Τα υπόλοιπα παιδιά και ο καθηγητής που παρέδιδε εκείνη την στιγμή   είδαν τον νεαρό μαθητή να σωριάζεται στο έδαφος,  βγάζοντας αφρούς από το στόμα,  θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποιο επιληπτικό επεισόδιο. Ο μαθητής αν και είχε τις αισθήσεις του δυσκολευόταν να επικοινωνήσει και όταν του ζήτησαν τον αριθμό του τηλεφώνου των γονιών του, το έγραψε αφού δεν μπορούσε να μιλήσει.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε από το σχολείο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Πάφου όπου και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία η οποία έδειξε διάχυτη αιμορραγία εγκεφάλου. Λόγο της κρισιμότητας της κατάστασης του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του για νοσηλεία στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button