Επικαιρότητα

Ένοχοι Λουρουτζιάτης, Πατσαλιδης και άλλοι, μίζες πέραν του εκατομμυρίου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε σήμερα ένοχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον οικονομικό  διευθυντή του Δήμου Πάφου  Δημήτρη Πατσαλίδη,  ον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Γεώργιο Κουλλαπή, πρώην μηχανικό στο  Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία Helector Cyprus Ltd, για την υπόθεση  ΧΥΤΑ Πάφου και  ΧΥΤΥ Κόσιης.

Το Κακουργιοδικείο αθώωσε τον Αντώνιο Κουρουζίδη, πρώην μηχανικό στο  Τμήμα Πολεοδομίας και τον γιατρό Νικόλα Κουλλαπή καθώς και την εταιρεία του MIDORIACO Ltd. «Η εν λόγω υπόθεση», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας, «αφορούσε αδικήματα χρηματισμού , διαφθοράς , συνωμοσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν 16 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν όλοι δημόσιοι αξιωματούχοι και υπάλληλοι, οι οποίοι έλαβαν μίζες πέραν του €1.000.000, ώστε να προωθήσουν συμφέροντα της κατηγορούμενης εταιρείας Helector Cyprus Ltd που διαχειρίζετο τα δύο έργα, προστίθεται». Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της ακρόασης είχαν προβεί σε παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας καθώς άλλα τέσσερα φυσικά πρόσωπα».

Το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση στις 14.2.20, ημερομηνία κατά την οποία η ΜΟΚΑΣ θα προωθήσει αίτημα δήμευσης περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, ενώ στις 25.2.20 οι συνήγοροι υπεράσπισης θα αγορεύσουν για μετριασμό των ποινών που θα επιβληθούν στη συνέχεια.

Η υπόθεση προγραμματίστηκε για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής στις 25/02/2020 και διατάχθηκε όπως οι Κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τότε. .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close