Πολιτική

Ένα τίμιο και πραγματικά ανεξάρτητο θέλει για πρόεδρο η Κύπρος.

Τι ήξεραν να κάνουν για χρόνια τα κόμματα; Στο βωμό της ιδεολογίας, που δήθεν πρέσβευαν, ξεγέλασαν τον βασανισμένο λαό πως θα τον βοηθούσαν, για να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον ίδιο και την πατρίδα.

Ποιο είναι σήμερα το αποτέλεσμα για τον μέσο Κύπριο; Χωρίς αμφιβολία υποτίμησαν την νοημοσύνη του. Πίσω από την πλάτη του οι αποτελούντες τα κόμματα βόλεψαν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους, σε δουλειές του δημοσίου, ημικρατικούς οργανισμούς, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Ο μισθός παχουλός και σίγουρος, βρέξει χιονίσει. Από την άλλη, τα μεγάλα κόμματα άφησαν τους φτωχούς να βράζουν στο ζουμί τους, να περιμένουν ότι θα έρθει κάποτε και η σειρά τους για να τους διορίσουν.1, 2, 3, 5,10 χρόνια στο περίμενε, διαπιστώνουν σήμερα πως «το κόμμα» τους κορόιδεψε. Διορισμό γιοκ, αφού φρόντιζαν μόνο να διορίζουν τους στενούς τους συγγενείς και φίλους από τις πόρτες και τα πορτοπαράθυρα!

Οργανωμένα γραφεία εντός των κομμάτων για εξυπηρέτηση ημετέρων ήταν και είναι κάτι το συνηθισμένο, τουλάχιστο για τα μεγάλα κόμματα. Μέσω αυτών των γραφείων βολεύονταν για χρόνια αχάπαροι όλων των ειδών και ποιοτήτων, φτάνει να αποδείκνυαν με την όλη συμπεριφορά τους πως ήταν πειθήνια όργανα των κομματικών μηχανισμών. «Πετάει ο γάιδαρος;» – Μα φυσικά πετάει! «Εντάξει παιδί μου, το κόμμα θα σε βολέψει για να δέσεις τον γάιδαρο σου, να μην βαρυκουράζεσαι, βρέξει χιονίσει να πέφτει ο παχουλός μισθός, να δίνεις και κάτι τις στο κόμμα που σε βόλεψε. Να μην ξεχνάς όμως, όποτε σε χρειαστεί το κόμμα να δηλώνεις παρών, για να βολέψεις άλλους δικούς μας, για να αξιολογάς κατώτερους σου, τους δικούς μας με άριστα και τους ΑΛΛΟΥΣ όσο πιο χαμηλά γίνεται. Και το πιο σημαντικό, μην το ξεχνάς, η ψήφος σου και των εξαρτώμενων σου ανήκει στο κόμμα που σε βόλεψε εφ’ όρου ζωής»!

Αυτά ήταν και είναι τα δεδομένα πάνω στα οποία βάσισαν την ύπαρξη τους τα μεγάλα κόμματα. Σήμερα όμως απαξιωμένα από τους πολίτες, νοιώθουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Βόλεψαν βεβαίως χιλιάδες παρατρεχάμενους. Δεν αρκούν όμως για να διατηρήσουν ή να επαναφέρουν «το κόμμα» στην εξουσία. Ξεγέλασαν δεκάδες χιλιάδες άλλους, που ζουν στη φτώχεια. Σήμερα πολλοί παρατρεχάμενοι των κομμάτων, με μισθούς των 5, των 10, των 12 χιλιάδων τον μήνα, προσπαθούν να πείσουν τον απλό λαό των 900 ευρώ τον μήνα ότι πρέπει να ψηφίσει το κόμμα για να μπορούν φυσικά οι ίδιοι να συνεχίσουν να ζουν στη χλιδή.

Νίκο Χριστοδουλίδη, καθημερινά εκατοντάδες Κύπριοι εγκαταλείπουν τα κόμματα τους και συσπειρώνονται μαζί σου. Δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Ο λαός πίστεψε σε σένα και απαξίωσε τα κόμματα. Ο απλός κόσμος βρίσκει στο πρόσωπο σου τον τίμιο απλό Κυπραίο που θα τον γλυτώσει από τα μαρτυρικά χρόνια που πέρασε κάτω από την ποδηγέτηση των κομμάτων που τον εκμεταλλεύτηκαν. Τα δύο μεγάλά κόμματα είναι ο δεύτερος Αττίλας για την Κύπρο.

Μιχάλης Χ’’Μιτσής

Πρόεδρος Κίνησης Σωτηρία της Πάφου.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button