Πάφος

Ένας Παφιτης μαθητής παράδειγμα

Το Κέντρο Μελετών και Ερευνάς ΑΚΤΗ σε συνεργασία με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου ( Αγίου Σπυρίδωνα ) οργάνωσε χθες το πρωί μια μικρή και σεμνή τελετή στο αμφιθέατρο του σχολείου με σκοπό την επιβράβευση του μαθητή της Δ τάξης ΠΑΣΣΙΟΣ ΛΕΥΚΟΥ ο οποίος μαθητής συνέλεξε το εντυπωσιακό νούμερο των 100.000 πλαστικών πωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΚΤΗΣ ο Λεύκος άξιζε την επιβράβευση όλων μας για την ευαισθητοποίηση του στην καταπολέμηση της μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων. Στην εκδήλωση εκτός από τους συμμαθητές του Λεύκου ήταν καλεσμένος ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μ. Παυλίδης ο οποίος με την σειρά του συνεχάρη τον νεαρό μαθητή και του χάρισε το βιβλίο της Ιστορίας της Γεροσκήπου.

Στην εκδήλωση καλέστηκε διαδικτυακά και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου η οποία πρόθυμα ανταποκρίθηκε και απεύθυνε στους μαθητές ένα ένθερμο μήνυμα για την εξαιρετική πρωτοβουλία του συμμαθητή τους. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος με την σειρά της χάρισε στον Λεύκο το βιβλίο που αναφέρετε στον Κυπριακό γύπα και δεσμεύτηκε να ξεναγήσει των νεαρό μαθητή στις φωλιές προστασίας του γύπα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπεύθυνος λειτουργός για τα Πράσινα σημεία της Επαρχίας Πάφου Μιχάλης Μιχαήλ στα οποία μεταφέραμε την μεγάλη ποσότητα των πλαστικών πωμάτων για την ανακύκλωση στην πηγή. Η εκπρόσωπος της ΑΚΤΗΣ Άννα Τσέλεπου με την σειρά της συνεχάρη τον μικρό εθελοντή Λεύκο και χάρισε σ αυτόν προϊόντα οικολογικά της ΑΚΤΗΣ .

Η ΑΚΤΗ στο πλευρό πάντα των σχολείων της πόλης της Πάφου περήφανα ενισχύει , διοργανώνει και παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις που αφορούν την αειφορία και την ποιότητα ζωής της κοινότητας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button