Επικαιρότητα

Έκτακτα μέτρα για Ακάμα

Πρωί- πρωί έσπευσε στην περιοχή της Λάρας, στην οποία άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά χθες βράδυ,   ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Πενταράς.

Ο κ. Πενταράς  απεκάλυψε  ότι έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο ενεργείας το οποίο εφαρμόζεται από σήμερα και το οποίο περιλαμβάνει την φρούρηση της περιοχής σε 24ωρη βάση. Όπως είπε για την εκπόνηση και την εκτέλεση του σχεδίου αυτού συνεργάζονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και τμήματα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου κάλεσε το κοινό να ενημερώνει τις αρχές για οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις χαρακτηρίζοντας εγκληματική κάθε ενέργεια καταστροφής του μοναδικού αυτού μνημείου της φύσης.

Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες αντιτίθενται στην εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου όπως προωθείται και πιέζουν με τον τρόπο αυτό για περισσότερη ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι και στις τέσσερεις εστίες εντοπίσθηκε στερεό πετρέλαιο, βεγγαλικό  και φιδάκι. Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα άγνωστοι είχαν αποπειραθεί να καταστρέψουν και παλιν τον Ακάμα τοποθετώντας παρόμοιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που τους δίνουν την δυνατότητα να απομακρυνθούν από την περιοχή προτού ξεσπάσουν οι πυρκαγιές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button