Επικαιρότητα

Έκρηξη των κατοίκων Τυλληρίας και Σαλαμιούς

Οι κάτοικοι δυο απομακρυσμένων περιοχών, της ακριτικής Τυλληριας και του διαμερίσματος Σαλαμιους, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται στα ιατρικά κέντρα των περιοχών τους.

Τις τελευταίες μέρες οι δυο περιοχές που απέχουν πολύ μεταξύ τους μοιράζονται στην ουσία ένα γιατρό και ένα φαρμακοποιό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και των δυο περιοχών να μην εξυπηρετούνται όπως πρέπει.

Οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής Τυλληριας συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το ιατρικό κέντρο Κάτω Πύργου που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πέντε  κοινοτήτων της περιοχής.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν υπάρχει γιατρός στο κέντρο ούτε και φαρμακοποιός ο οποίος καλύπτει το κέντρο δυο φορές την εβδομάδα για κάποιες μόνο ώρες.

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλεανθους αλλά και οι ακρίτες κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν τον Οκυπυ και το υπουργείο υγείας να στελεχώσουν σωστά το ιατρικό κέντρο μιας απομακρυσμένης περιοχής που απέχει από το πιο κοντινό νοσοκομείο μιάμιση ώρα.

Η προσωρινή μετακίνηση του γιατρού του ιατρικού κέντρου της Σαλαμιούς στον Κάτω Πύργο έχει προκαλέσει την έκρηξη των κατοίκων του διαμερίσματος της ανατολικής ορεινής περιοχής Πάφου που οργάνωσαν και αυτοί αυθόρμητοι εκδήλωση διαμαρτυρίας αξιώνοντας επίσης την σωστή στελέχωση του κέντρου τους.

Το ιατρικό κέντρο Σαλαμιους και ο γιατρός του κέντρου καλύπτει 18 κοινότητες της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένους.

Την ερχόμενη Πέμπτη  φθάνει από την Ελλάδα γιατρός που έχει προσληφθεί για το ιατρικό κέντρο Κάτω Πύργου και με την εγκατάσταση του θα μετακινηθεί πίσω στην θέση του ο γιατρός της Σαλαμιους.

Οι κάτοικοι και των δυο περιοχών αξίωσαν από τον οργανισμό να παραχωρήσει κίνητρα στους γιατρούς και φαρμακοποιούς προκειμένου να τους πείσουν να μετακινηθούν στις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close