Κύπρος

Έκλεισαν το ορθάδικο στην Αγία Νάπα

Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού που βρίσκεται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Το διάταγμα εκδόθηκε μετά από σχετικό αίτημα, που υπέβαλε η Αστυνομία προς το Δικαστήριο, για το συγκεκριμένο υποστατικό. Το συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής, σε καθημερινούς ελέγχους που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, κατά το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, διαπιστώθηκε και καταγγέλθηκε επανειλημμένως για λειτουργία χωρίς τη σχετική άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και για παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου καταχωρήθηκαν σήμερα, συνολικά εννέα υποθέσεις, που αφορούν το εν λόγω υποστατικό. Πέντε από αυτές αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις αφορούν τη λειτουργία του υποστατικού, χωρίς άδεια λειτουργίας. Το Δικαστήριο όρισε ως ημερομηνία εκδίκασης των υποθέσεων την 16η Ιουνίου 2020.

Ακολούθως το Δικαστήριο αφού εξέτασε το αίτημα της Αστυνομίας, για έκδοση προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου υποστατικού, το έκανε αποδεκτό. Όρισε την 16η Ιουνίου 2020, ως ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, ως προς την εγκυρότητα του διατάγματος.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κατά το εορταστικό τριήμερο, στο συγκεκριμένο υποστατικό, θα διεξάγονταν εκδηλώσεις, από τις οποίες λόγω κοσμοσυρροής πιθανόν να παραβιάζονταν πρόνοιες του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Στις 3 Ιουνίου, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού κλήθηκε στην Αστυνομία, όπου του έγιναν σχετικές συστάσεις και προειδοποιήσεις. Ο ίδιος μάλιστα είχε υποσχεθεί ότι κατά τις εκδηλώσεις στο υποστατικό του, δεν θα σημειωνόταν καμία παραβίαση της νομοθεσίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close