Επικαιρότητα

Έκλεισαν τον δρόμο Πάφου-Πόλης, βίντεο

Κάτοικοι κοινοτήτων του διαμερίσματος της κεντρικής ορεινής και ημιορεινής περιοχής Πάφου που επηρεάζονται από το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών απέκοψαν για λίγα λεπτά το απόγευμα την κυκλοφορία στο δρόμο Πάφου-Πόλεως Χρυσοχους, παρά την διασταύρωση Πολεμίου.

Οι κάτοικοι απαίτησαν την λειτουργία σε ημερησία βάση τουλάχιστον ενός καταστήματος στην περιοχή του Στρουμπιου που εξυπηρετεί τους κατοίκους είκοσι περίπου κοινοτήτων.  Το κατάστημα λειτουργεί μόνο δυο φορές την εβδομάδα αλλά οι κάτοικοι της περιοχής θωρούν ότι η μη λειτουργία τραπεζικών ιδρυμάτων στις κοινότητες θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ζωής στην ύπαιθρο.

Ο εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε ότι κυρίως οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά ούτε και να διεκπεραιώσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές μέσω του διαδικτύου.  Το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι αυτοί, συμπλήρωσε, είναι ότι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά πολίτες που διεκδικούν το δίκαιο και προανήγγειλε δυναμικότερα μέτρα.

Ο κοινοτάρχες των Αροδων Ματθαίος Στεφάνου δήλωσε ότι ο Συνεργατισμός δημιουργήθηκε και  γιγαντώθηκε   από μια χούφτα αγράμματους ανθρώπους της υπαίθρου. Δυστυχώς τον διέλυσαν είπε οι μορφωμένοι με τα δοκτορατα.  Με την θέση αυτή συμφώνησε και ο κοινοτάρχης Καλεπειας Νίκος Σαββίδης ο οποίος επεσήμανε ότι στην περιοχή παλαιοτερα λειτουργούσαν  πενήντα περίπου ΣΠΕ.

Η κοινοτάρχης του χωριού Μηλιού Εύα Χρυσανθου  υπενθύμισε ότι αρχικά δημιουργήθηκε η αγροτική τράπεζα που προσέφερε υπηρεσίες στους γεωργούς, την οποία διαδέχτηκε ο Συνεργατισμός. Είναι κρίμα, κατέληξε, η Ελληνική τράπεζα που εξαγόρασε τον Συνεργατισμό, να ξεκληρίζει, κατά την έκφραση της την ύπαιθρο και να αναγκάζει τους λιγοστούς κατοίκους των χωριών να εγκατασταθούν και αυτοί στα αστικά κέντρα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close