Πάφος

Έκθεση “Re:Mix – An Artist’s Choice

Το Πετρίδειο Ίδρυμα διοργανώνει έκθεση με τίτλο “Re:Mix – An Artists Choice”, που θα λάβει χώρα από τις 14 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2023 στην Παλιά Ηλεκτρική της Πάφου.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες (πτυχιούχους ή μη) που γεννήθηκαν ή που διαμένουν στην Πάφο. Σύμφωνα με το σκεπτικό των επιμελητών Γιάννη Σακέλλη και Κυριάκο Μαργαρίτη και σχετική ανακοίνωση του Πετριδείου Ιδρύματος η ομαδική έκθεση Re:Mix – An Artists Choice , “θα κινηθεί σε ένα πλαίσιο “οργανωμένης αναρχίας”, όπως οι εφηβικές mixed tapes που συναρμολογούσαμε κάποτε, με κυρίαρχο κριτήριο την έκφραση του έρωτα”, προσθέτοντας πως οι mixed tapes ήταν συνήθως ένας τρόπος ερωτικής εξομολόγησης.

Η διαφορά, για αυτή την έκθεση που αναπτύσσεται ως mixed tape προσθέτουν, είναι ότι την επιλογή των έργων θα την αναλάβουν οι ίδιοι οι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες της Πάφου. Οι επιμελητές καλούν τους καλλιτέχνες , “ να αναδιφήσουν στο αρχείο τους και να διαλέξουν τα αγαπημένα τους έργα, αυτά που αισθάνονται πιο “προσωπικά”, για μιαν ερωτική εξομολόγηση που, τώρα πια, θα απευθύνεται στον θεατή, στο κοινό της πόλης, σε όλους εμάς”.

Η έννοια του αρχείου, χωρίς να αποτελεί αυστηρή προϋπόθεση, έχει όμως, προσθέτουν , μίαν ειδική σημασία: το «Re:» στον τίτλο της έκθεσης αναφέρεται στη Ρετροσπεκτίβα και δηλώνει την πρόθεση τους ως επιμελητές η έκθεση να έχει έναν αναδρομικό χαρακτήρα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button