Εκδηλώσεις

Έκθεση φωτογραφίας

Η ΦΕΚ – ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ διοργανώνει στα πλαίσια του MoPP2019 ( Μήνες Φωτογραφίας Πάφος) την έκθεση φωτογραφίας INTUITION.

Η δράση INTUITION αποτελεί μέρος του προγράμματος MoPP2019 (Months of PhotographyPaphos) και ξεκίνησε το 2018 με ένα εργαστήριο φωτογραφίας του Ηλία Γεωργιάδη στην Πάφο το οποίο παρακολούθησαν οι 7 φωτογράφοι μέλη της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου που συμμετέχουν στην έκθεση.

Ακολούθησε η παραγωγή έργου από τον κάθε συμμετέχοντα  για να καταλήξουμε στην έκθεση και την έκδοση του καταλόγου τον Οκτώβριο 2019.

Μέσα από τη δράση αυτή, τα μέλη της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα, να έρθουν σε άμεση επικοινωνία και να συνεργαστούν με έναν καταξιωμένο  Έλληνα φωτογράφο και επιμελητή.

Η πρόκληση για τους φωτογράφους-καλλιτέχνες και τον επιμελητή ήταν να εξερευνήσουν και να αποκαλύψουν τη δημιουργική τους ευαισθησία, ώστε μέσα από τη διαίσθησή τους να παράξουν ένα αρχικό έργο που θα μπορούσε να εξελίξουν στο μέλλον.

«Μέσα στον κατάλογο και την έκθεση παρουσιάζεται με πολυμορφία η φωτογραφική προσέγγιση του θέματος από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και αποκαλύπτεται η δυναμική του.

Η φωτογραφία γίνεται ο φορέας της διαίσθησης που μας επιτρέπει να αποκτήσουμε ζωτικής σημασίας επίγνωση για τον εαυτό μας, αλλά και το περιβάλλον μας, πέρα από τη νόηση και τη λογική». (Θάνος Σαββίδης, Πρόεδρος  ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου).

«Ίσως ο πιο έντονος προβληματισμός των περισσότερων φωτογράφων σήμερα έχει να κάνει με το «πώς» θα αναπτύξουν το προσωπικό τους στίγμα στη φωτογραφία.

Αυτό που επιθυμεί ουσιαστικά ο φωτογράφος είναι να επικοινωνήσει αφενός με το προσωπικό του χώρο και χρόνο και αφετέρου με τη συνθήκη που υπάρχει  απέναντι  από την κάμερα του κάθε φορά. Κάπως έτσι γεννιούνται οι εικόνες και έπειτα ακολουθούν το δρόμο τους». (Ηλίας Γεωργιάδης, επιμελητής έκθεσης INTUITION).

Συμμετέχοντες  φωτογράφοι: Ανδρέας Δρουσιώτης, Ελεάνα Θεοφίλου, Θάνος Σαββίδης, Μιχάλης Κοφτερός, Ρένα Αχιλλέως, Σύμος Χαραλάμπους, Χαράλαμπος Νικολαϊδης

Επιμελητής: Ηλίας Γεωργιάδης

Πληροφορίες για την έκθεση:

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, ώρα: 7μ.μ.

Γκαλερί Εν Πλω, Κάτω Πάφος

Διάρκεια 18 – 26 Οκτωβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: 11:00π.μ. – 7μ.μ.

Διοργανωτής: Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου

To έργο χρηματοδοτείται στα πλαίσια του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2015-2020» των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ Κύπρου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα δίνεται δωρεάν ο κατάλογος/βιβλίο της έκθεσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close