Πάφος

Έκθεση φωτογραφίας στην Πάφο

Οι μνήμες στρέφονται πίσω, αλλά φέρνουν κοντά το παρελθόν με το παρόν, με μια μεγάλη Έκθεση Φωτογραφίας που διοργανώνει το Πετρίδειο Ίδρυμα στα πλαίσια των 30χρονων λειτουργίας του.

Με τη συνεργασία τριών Φωτογράφων και υπό τον τίτλο « Ιστορίες γραμμένες με φως» η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 23η Μαρτίου 2024 στο Πολυχώρο « Παλαιά Ηλεκτρική» και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από το συρταράκι της ψυχής του φωτογραφικού φακού της Θεοδώρας Ζάγγουλου, του Σάββα Αγαθοκλέους και του Ανδρέα Δρουσιώτη.

Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό το οποίο οι τρείς Φωτογράφοι επιχειρούν να συγκινήσουν το φιλότεχνο κοινό αισθητικά και συναισθηματικά. Μέσα από το φακό τους αποτυπώνουν την πόλη της Πάφου σε τριλογίες- μικρές ιστορίες θυμίζοντας ανθρώπους, αξίες μιας άλλης εποχής , τοπία και σημεία με ιστορία. Κυριότερη πηγή έμπνευσης των Φωτογράφων αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πόλης της Πάφου με μια από τις τριλογίες να αναφέρεται στο συντριβάνι του κοιμώμενου έρωτα εκεί στην Πλατεία Κωστή Παλαμά.

Εκεί όπου όμορφα «αναπαύεται» ένας μικρός Ερωτιδέας έργο επί Δημαρχίας Χριστόδουλου Γαλατόπουλου με σκοπό τον εξωραϊσμό της πόλης και την προβολή του αρχαίου πολιτισμού της μέσω της Μυθολογίας.

Το σημείο αυτό φαίνεται να αποτελεί έμπνευση για τους φωτογράφους αλλά και τους ενασχολούμενους με κάθε είδους τέχνη, ζωγραφική, ποίηση, συγγραφή, τραγούδι. Εκεί η φωτογράφος Θεοδώρα Ζάγγουλου στήνει το δικό της μύθο… εκεί όπου ο έρωτας πρωταγωνιστεί. Μας εξηγεί ότι ο έρωτας σημαίνει τέχνη αλλά και τέχνη σημαίνΕι έρωτας σε κάθε μορφή.

Έρωτας είναι η αγάπη για την πόλη, την δημιουργία, την επιθυμία για ζωή, το μοίρασμα των ανθρώπων, την επαναστατική αλήθεια του καθενός.

Οι μνήμες του παρελθόντος συναντούντο παρόν, σε ένα τόπο και με ένα τρόπο λες και ο Θεός άφησε το μυστικό σημείωμα στους ανθρώπους για να ξυπνήσουν και να δούν ξανά την αξία της ζωής, μέσα απ’ την αξία της τέχνης.

Η έκθεση « Ιστορίες γραμμένες με φως» αποτελεί ένα ραντεβού με τα συναισθήματα, την τέχνη, τον έρωτα, την ιστορία, τον μύθο.

Σημειώνεται πως η Έκθεση θα περιλαμβάνει και αναμνηστικό λεύκωμα με το φωτογραφικό υλικό της Έκθεσης και τα κείμενα.

Οι τρεις Φωτογράφοι είναι μέλη της Φωτογραφικής Εταιρεία Κύπρου/ Τμήμα Πάφου.

Γραφείο Τύπου Πετριδείου Ιδρύματος

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button