Επικαιρότητα

Έκαναν και άλλα δρομολόγια στον Λιμνιτη, φωτογραφίες

Άλλα τρία τουλάχιστον δρομολόγια Αττάλεια-Λιμνιτης διενήργησαν με φουσκωτά σκάφη ο Τούρκος διακινητής και ο Τουρκοκύπριος συνεργάτης του που συνελήφθησαν χθες. Κάθε φορά μετέφεραν περί τους 25 Συρους  πρόσφυγες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών οι φερόμενοι ως διακινητές διατηρούν επαφές με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας τόσο στην περιοχή της Αττάλειας όσο και στα κατεχόμενα και όλες οι κινήσεις τους είχαν την έγκριση τους.

Στο μεταξύ διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον του 38χρονου Τούρκου  και του 48χρονου Τουρκοκύπριου , που συνελήφθησαν χθες μετά τον εντοπισμό 21 άτυπων μεταναστών, στην θαλάσσια περιοχή Κάτω Πύργου.

Το σκάφος των μεταναστών οδηγήθηκε με τη συνοδεία ακάτων της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στο λιμανάκι του Κάτω Πύργου. Κατά τη διάρκεια ελέγχου των μεταναστών ηγέρθηκαν υποψίες, εναντίον του 48χρονου και του 38χρονου, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές και συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων.

Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού και μη  ασφαλούς σκάφους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button