Επικαιρότητα

Έδωσε υποσχέσεις για αμπελουργία

Αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ υπό τον Προέδρο του   Νικόλα Παπαδόπουλο, των βουλευτών Χρύσανθου Σαββίδη και  Χρίστου Ορφανίδη και του Επαρχιακού Γραμματέα της ΠΕΚ Πάφου, κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, συναντήθηκε  με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρο Ξενοφώντος.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το φλέγον ζήτημα που αφορά την φετινή παραλαβή σταφυλιών. Ο Υπουργός,  ενημέρωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Σαββίδη,  ότι έχει αυξήσει το κονδύλι του πράσινου τρυγητού από 1,2 εκατομμύρια σε 2 εκατομμύρια και θα δει το ενδεχόμενο να δοθεί η ευκαιρία σε όσους υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση την περασμένη χρονιά και αποκλείστηκαν, να μπορούν να το πράξουν ξανά φέτος. Επιπλέον, ο κ. Ξενοφώντος,  ανέφερε ότι θα μεριμνήσει ώστε να υπάρξει ένας τρόπος οι οινοβιομηχανίες να βοηθηθούν με την προώθηση εξαγωγής χυμού.

Ο κ.Σαββιδης εξέφρασε  την ικανοποίηση του για τις προθέσεις του Υπουργού, παράλληλα όμως και τον έντονο προβληματισμό του για τις κοινότητες κάτω των 600 μέτρων όπως για παράδειγμα τις κοινότητες Λετύμπου, Καλλέπεια, Χούλου και πολλά άλλα κρασοχώρια, καθώς θα πρέπει να συνεχίσουν να δικαιούνται την επιδότηση για τις παραδοσιακές ποικιλίες όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Πέτρος Ξενοφώντος, υποσχέθηκε να  δει άμεσα το θέμα αυτό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button