Οικονομία

Έγκριση προϋπολογισμού στα μέσα Ιανουαρίου

Με στόχο ο κρατικός προϋπολογισμός, να τεθεί εκ νέου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 14 ή στις 21 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Οικονομικών να καταθέσει το αναθεωρημένο έγγραφο στη Βουλή το συντομότερο δυνατό.
 
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, σε επαφή που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη τις προηγούμενες μέρες τού ζήτησε να καταθέσει στη Βουλή τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσει εξεταστεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.
 
Αυτό αναμένεται να γίνει πριν από τις 10 Ιανουαρίου και με βάση τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής στο Προεδρικό, στην οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τον κρατικό προϋπολογισμό, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της Βουλής.   
 
Στόχος, όπως είπε ο κ. Αδάμου είναι να μπορέσει να οδηγηθεί ο προϋπολογισμός για ψήφιση στην Ολομέλεια στις 14 ή στις 21 Ιανουαρίου.
 
Να σημειωθεί ότι μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού από την Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου, η Βουλή ενέκρινε δωδεκατημόριο για τον μήνα Ιανουάριο, με βάση τις δαπάνες του αντίστοιχου μήνα του 2020. Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός δεν εγκριθεί εντός Ιανουαρίου, θα πρέπει να εγκριθεί δωδεκατημόριο και για τον Φεβρουάριο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button