Επικαιρότητα

Άτεγκτο το υπουργείο για σχολές οδηγών

Σε νέα συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι των τριών επαγγελματικών συνδέσμων που εκπροσωπούν τις 250 περίπου σχολές οδηγών σε ολόκληρη την Κύπρο αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν πλέον στον διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την  λειτουργία των Σχολών Οδηγών.

Οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, σύμφωνα με τον Σάββα Ευθυμίου, εκπρόσωπο των σχολών,  θεωρούν ότι οι συζητήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει οτιδήποτε αφού το υπουργείο διατηρεί μια σκληρή και άτεγκτη στάση, κατά τους ιδιοκτήτες των σχολών, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψιν τις δικές τους θέσεις και ανησυχίες.

Οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών αξιώνουν την απόσυρση του νομοσχεδίου και ετοιμασία ενός νέου που θα περιλαμβάνει και τις δικές τους θέσεις, αφού όπως επισημαίνουν στόχος του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι να βάλει λουκέτο στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις δίδοντας χώρο σε μεγαλοεπενδυτες που θα δημιουργήσουν μονοπωλιακές καταστάσεις.

Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο να γίνεται κατηγοριοποίηση του επαγγέλματος με αποτέλεσμα Σχολές που προσφέρουν μαθήματα για λεωφορεία, φορτηγά και αυτοκίνητα να κερδίζουν περισσότερα από μια Σχολή Οδηγών που προσφέρει μαθήματα μόνο για άδειες αυτοκινήτου». Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ακόμη ότι πρόνοια του νομοσχεδίου αναγκάζει τις Σχολές να αλλάξουν τα φορτηγά και λεωφορεία που διαθέτουν κάτι που οικονομικά είναι αδύνατο. Με αυτό τον τρόπο βάζουν στο επάγγελμα επενδυτές, κλείνοντας τις υφιστάμενες Σχολές, όπως εξήγησε. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών προγραμματίζουν Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από το ΓΣΠ στην Λευκωσία.

Θα πορευθούν αρχικά με τα οχήματα τους προς το προεδρικό και θα καταλήξουν έξω από το κτήριο της βουλής που θα συζητείται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με την αυτοκινητοπομπή να περνά πρώτα από το υπουργείο μεταφορών όπου και θα επιδώσουν σχετικό υπόμνημα. Οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών κάλεσαν το αρμόδιο υπουργείο να επιλύσει τάχιστα τα πολύ πιεστικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΤΟΜ, τόσο στην Πάφο όσο και σε άλλες επαρχίες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button