Επικαιρότητα

Άρχισε η υπερχείλιση του φράγματος Ασπρόκρεμμου

Η υπερχείλiση του φράγματος του  Ασπρόκρεμμου 52,375 ΕΚΜ που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου αναμένονταν από στιγμή σε στιγμή τις τελευταίες ημέρες.

Στο μέρος άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος προκειμένου να δει τις μοναδικές εικόνες της περιβαλλοντικής φύσης.

Η τελευταία φορά που υπερχείλισε το φράγμα του Ασπρόκρεμμου ήταν το 2012.

Σημειώνεται πως με σχετική του ανακοίνωση το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων  από μέρες πριν έχει προχωρήσει  στη λήψη μέτρων, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει οι ακόλουθες διευθετήσεις :

Ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει κλειστός και ελεύθερος από οχήματα (και καρότσια πλανόδιων πωλητών) από τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση, με σκοπό την ασφαλή διακίνηση πεζών. Η κυκλοφορία οχημάτων θα διοχετεύεται μέσω του παλαιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού.

Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από τη δυτική πλευρά του φράγματος (γεφύρι Ξερού Ποταμού).

Επιπρόσθετα η  πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά (δρόμος Νικόκλειας).

Οι πλανόδιοι πωλητές θα εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

Επίσης το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προτρέπει τους  επισκέπτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του ΤΑΥ και της Αστυνομίας και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας όλους τους χώρους καθαρούς.

Στο μέρος από μέρες πριν πλανοδιοπώλες έστησαν τα καταστηματάκια για την πώληση διαφόρων ειδών προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο μέρος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button