Επικαιρότητα

Άρχισε η κατασκευή του σταθμού Τάφοι των Βασιλέων

Μετα την άρση των περιορισμών στα εργοτάξια συνεχίζεται με δυναμικό ρυθμό η υλοποίηση ενός έργου  μείζονος σημασίας για την Πάφο και την Γεροσκήπου.

Πρόκειται για το έργο «Δημιουργία δικτύου υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής στην Πάφο και τη Γεροσκήπου με τη μέθοδο Μελέτη- Κατασκευή-Συντήρηση», συνολικής δαπάνης 7.613.382 ευρώ.

Σήμερα συνεργεία του εργολάβου καθάρισαν τον μεγάλο χώρο επι της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων όπου θα κατασκευασθεί ένας από τους νέους σταθμούς μετεπιβίβασης των λεωφορείων.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο και απαιτητικό έργο για το οποίο απαιτείται καλός συντονισμός και μεθοδικός προγραμματισμός. Υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους νόμους και κανονισμούς και ζήτησε αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και ποιότητα δουλειάς.

Σημείωσε ότι ο Δήμος έχει δημιουργήσει έναν ευέλικτο μηχανισμό παρακολούθησης, ικανό να συμβάλει αποτελεσματικά στην εύρυθμη εκτέλεση του έργου και τόνισε την αποφασιστικότητά της Τοπικής Αρχής να μην επιτρέψει οποιαδήποτε ολιγωρία ή χρονοτριβή.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών νέων σύγχρονων σταθμών λεωφορείων, έναν τερματικό στην περιοχή «Καραβέλλα», και δύο σταθμούς μετεπιβίβασης, από τους οποίους ο ένας επί της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων και ο δεύτερος στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου στο Λιμανάκι.

Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία και τοποθέτηση 196 «έξυπνων» στάσεων λεωφορείων στην Πάφο και τη Γεροσκήπου, καθώς και τη δημιουργία 30 σύγχρονων χώρων δημόσιας υγιεινής.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν σε ενάμιση περίπου χρόνο  ενώ η συντήρηση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία θα είναι διάρκειας 5 χρόνων.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button