Επικαιρότητα

Άνοιξε μέτωπο με ΟΑΥ ο Δρ. Μουτήρης

Άνοιξε μέτωπα ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πάφου Δρ. Μουτηρης.

Ο κ.Μουτηρης με άρθρο του καταγγέλλει ότι ασθενής που καταβάλει στο ακέραιο της εισφορές του για το γενικό σχέδιο υγείας όταν χρειάσθηκε να εγχειρισθεί για καρδιακό πρόβλημα εξυπηρετήθηκε από ιδιωτικό νοσοκομείο που είναι ακόμη συμβεβλημένο με το υπουργείο υγείας και όχι από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ή έστω ιδιωτικό που είναι συμβεβλημένο στο ΓεΣΥ.

Ήταν όλα υπερπλήρη και κανένα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει όπως σημειώνει το επείγον αυτό περιστατικό. «Τα όσα ωραιοποιημένα ακούγαμε πριν από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως, «δωρεάν υγεία για όλους», «ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς», «ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα νοσηλευτήρια», κλπ., αποδείχτηκαν ουτοπία, μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ», σημειώνει ο κ.Μουτηρης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου  ο όποιος εμμέσως κάλεσε τον κ.Μουτηρη σε παραίτηση. «Εάν ήμουν στη θέση του θα έδινα άμεσα παραίτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, που μιλούσε στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ  ο κ. Μουτήρης αμείβεται υψηλά για να κάνει ελκυστικό το Δημόσιο Νοσοκομείο και να αλλάξει η ανισορροπία μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας.

Πρόσθεσε ότι είναι άλλο να κατηγορεί το Δημόσιο Νοσοκομείο ένας ασθενής και άλλο ένας γιατρός του δημόσιου τομέα, ο οποίος είναι υπεύθυνος να κάνει αυτό τον οργανισμό ελκυστικό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως αναμένει να δει ποια στάση θα κρατήσει η Διεύθυνση του ΟΚΥΠΥ όσον αφορά τον κ. Μουτήρη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button