Επικαιρότητα

Άνοδος ενοικίων στην Πάφο

Σημαντική ώθηση φαίνεται να δίνει στον Δείκτη Τιμών Κατοικιών η αυξημένη ζήτηση για ενοικίαση διαμερισμάτων, αφού σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), ο δείκτης συνέχισε την ανοδική του πορεία ωθούμενος κυρίως από την αγορά διαμερισμάτων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οι αυξήσεις των τιμών των κατοικιών προέρχονται κατά κύριο λόγο από την αγορά διαμερισμάτων και σε μικρότερο βαθμό από την αγορά οικιών. Ειδικότερα, οι τιμές οικιών αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 1,5% και σε τριμηνιαία βάση 0,7%, ενώ οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 6,8% σε ετήσια βάση και 1,7% σε τριμηνιαία βάση. Μεγάλη άνοδος στον Δείκτη Τιμών Κατοικιών παρουσιάζεται στα διαμερίσματα στις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο, ενώ σε ετήσια βάση, οι τιμές των διαμερισμάτων σημείωσαν επίσης αύξηση σε όλες τις επαρχίες. 

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία, οι τιμές διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 3,4%, στη Λεμεσό 6,9%, στη Λάρνακα 2,4%, στην Πάφο 10,2% και στην Αμμόχωστο κατά 8,3%. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button