Κύπρος

Άννα Κουκίδη: Η αστυνομία αλλάζει

Η Αστυνομία της Κύπρου πλέον αλλάζει, παίρνοντας θέση δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, με πρώτιστο στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση βράβευσης πολιτών που συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, η κ. Προκοπίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της τη βελτίωση και ενίσχυση των σχέσεων της Αστυνομίας με τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο συνέχισε, έχοντας πλέον απαλλαγεί από τους περιορισμούς που μας επέβαλε η πανδημία του κορωνοιού, προχωρούμε στη σταδιακή επαναφορά του θεσμού της κοινοτικής αστυνόμευσης που τόσο έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, και έχει συνδράμει καταλυτικά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, διευρύνουμε και επεκτείνουμε τον θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονίας,ένα θεσμό, που βασίζεται στην αρχή ότι η ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους, δεν αφορά αποκλειστικά την Αστυνομία, αλλά ολόκληρη την πολιτεία. Στόχος μας, τόνισε, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργός συμμετοχή τους στην πρόληψη των πυρκαγιών που τόσο ταλαιπωρούν τον τόπο μας κάθε καλοκαιρινή περίοδο.

Αναφερόμενη στους βραβευθέντες, σημείωσε ότι αυτοί με την ανιδιοτελή τους προσφορά, και σε κάποιες περιπτώσεις αψηφώντας κάθε κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή, συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας, είτε βοηθώντας στη σύλληψη δραστών εγκλημάτων, είτε παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια, είτε προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την διεξαγωγή ενημερωτικών εκστρατειών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

«Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου αλλά και τη βαθιά εκτίμηση της Κυβέρνησης στην κάθε μία και στον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά, γιατί με τις πράξεις και δράσεις σας, αφενός έχετε συμβάλει στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκλήματος και στη διασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου, έχετε θέσει ένα σημαντικό λιθαράκι στη γέφυρα συνεργασίας της Αστυνομίας με τους πολίτες», πρόσθεσε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button