Επικαιρότητα

Άμεση προκήρυξη δεύτερης φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Βαλεντίνος Φακοντής συνοδευόμενος από τον επαρχιακό γραμματέα της ΠΕΟ και κοινοτάρχη Καλέπειας Νίκο Σαββίδη και στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν χθες το εργοτάξιο του δρόμου  Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα οδικά έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Δημοκρατία , σημειώνει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα  έργο με κόστος 73 εκατομμύρια  ευρώ, με διάρκεια συμβολαίου 42 μήνες και ημερομηνία αποπεράτωσης τον Δεκέμβριο του 2024.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν από το τμήμα Δημοσίων Έργων ο Εργολάβος έχει  επιπλέον απαιτήσεις σε χρόνο και σε κόστος κάτι το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες επιτροπές του κράτους.

Στόχος, συνεχίζει ο κ.Φακοντης,  είναι οι εργασίες να κυλούν ομαλά και να τηρείται πίστα το συμβόλαιο εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Κάλεσε ταυτόχρονα  αρμόδιο υπουργείο όπως προχωρήσει στην επίσπευση των διαδικασιών για προκήρυξη της δεύτερης φάση του έργου που ξεκινά από το Στρουμπί και καταλήγει στην Πόλη Χρυσοχούς για να μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις ολόκληρο το έργο.  Τα στελέχη του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ ευχαρίστησαν  τον Μηχανικό του έργου Ιορδανή Νικολάου για  την φιλοξενία, την ενημέρωση και την επίσκεψη στην υπό διάνοιξη σήραγγα  μήκους 750 μέτρων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button