Επικαιρότητα

Άμεση ανάγκη στέγασης κέντρου αυτισμού Πάφου

Δραματική έκκληση απευθύνει ο  παγκυπριος σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό για στήριξη του κέντρου που λειτουργεί στην επαρχία Πάφου.  

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος λειτουργεί, σύμφωνα με τους υπευθύνους,  Πρόγραμμα Ενηλίκων, Πρόγραμμα Ατομικών Θεραπειών Παιδιών, Πρόγραμμα Απασχόλησης Παιδιών, Παγκύπριο Πρόγραμμα κατ´οίκον επισκέψεων, Παγκύπριο Πρόγραμμα Στήριξης και Συμβουλευτικής Οικογενειών. Στα πλαίσια του προγράμματος Ενηλίκων ο Παγκύπριος Σύνδεσμος λειτούργησε το 2008 στην Πάφο το δεύτερο κέντρο Παρέμβασης για τα ενήλικα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού.

«Αυτή την στιγμή το κέντρο Πάφου βρίσκεται σε πληρότητα από άτομα και είναι άμεση ανάγκη η μετακόμιση μας σε μεγαλύτερο χώρο, ο οποίος να είναι πιο λειτουργικός ούτως ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και να λειτουργήσουμε καινούρια προγράμματα τα οποία θα εξυπηρετήσουν καλύτερα και ποιοτικά τα παιδιά.

Μετά από επτά χρόνια προσπάθειας καταφέραμε να βρούμε ένα χώρο ο οποίος έχει τις κατάλληλες άδειες κι έτσι μπορούμε να το μετατρέψουμε σε κέντρο ημέρας. Το κόστος για την μετατροπή του χώρου αυτού σε κατάλληλο για χρήση, ως κέντρο ημέρας μας αποτρέπει από την άμεση μετακόμιση μας λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.»

Ο σύνδεσμος απευθύνει έκκληση και  προς τον ιδιωτικό τομέα να συνδράμει στην λειτουργία του μεγαλύτερου κέντρου στην επαρχία Πάφου.  Όπως επισημαίνουν αυτή τη στιγμή τα ταμεία του Συνδέσμου είναι άδεια «και κάποια από τα χρήματα που υπάρχουν έχουν ήδη δοθεί συγκεκριμένα για τις ανάγκες των πιο πάνω προγραμμάτων.

Για να γίνουν όλα τα πιο πάνω σίγουρα χρειαζόμαστε την δική σας βοήθεια είτε είναι οικονομικής φύσεως είτε είναι ακόμη παροχή υπηρεσιών.» Ο σύνδεσμος καλεί επίσης την πολιτεία  να αναλάβει την ευθύνη της «απέναντι στα παιδιά μας χωρίς να χρειάζεται να εκλιπαρούμε και να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, για αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας ως ισότιμα μέλη αυτής της Κοινωνίας όπως προνοεί και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ». 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button