Πάφος

Άμεση ανάγκη για νέα Τεχνική Σχολή

Τουλάχιστον εξήντα μαθητές που είχαν πρόθεση να εγγραφούν και να φοιτήσουν στην Τεχνική Σχολή Πάφου αναγκάσθηκαν να συνεχίσουν σε Λύκεια.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνδέσμων γονέων σχολείων μέσης εκπαίδευσης Πάφου Στέφανο Σάββα ενδεχομένως ο αριθμός να είναι και μεγαλύτερος αφού εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια υπάρχει υπερπληθυσμός στην τεχνική σχολή Πάφου που δεν μπορεί πλέον να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Είναι λυπηρό , συνέχισε, αφού πριν από μια μόλις δεκαετία γινόταν μεγάλη προσπάθεια της πολιτείας να «στρέψει» μαθητές γυμνασίων προς την Τεχνική εκπαίδευση. Φτάσαμε στο σημείο, συνέχισε, να διώχνουμε μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν στην τεχνική «και στην ουσία να στερούμε τεχνίτες και άλλο ειδικευμένο δυναμικό» από την οικονομία του τόπου.

Η προσπάθεια που έγινε με την λειτουργία κάποιων κλαδών της Τεχνικής στο Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας μπορεί να έχει αποφορτίσει κάπως το πρόβλημα αλλά δεν το έχει επιλύσει ,κατέληξε,  αφού θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί και μια δεύτερη τεχνική σχολή στα δημοτικά όρια Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button