Οικονομία

Άμεση ανάγκη για έναρξη έργων

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση της επανεκκίνηση της οικονομίας, τονίζει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ Μάριος Βασιλείου.

Σε δήλωση του στο pafoslive σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επισπεύσει τις εκταμιεύσεις από τις  επιδοτήσεις που τις έχει εγκρίνει η Ε.Ε. για την πράσινη ενέργεια, την καινοτομία για να χρησιμοποιηθούν στην συντήρηση κτιρίων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, μουσείων, την αποπεράτωση των παράκτιων έργων όπως λιμένων, λιμενοβραχίονων, την κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς και άλλων σημαντικών έργων.

«Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει αυτή την δεδομένη στιγμή αφού τα πράγματα δυσκολεύουν στην οικονομία.» Η τουριστική χρονιά έχει ουσιαστικά χαθεί, τονίζει ο κ. Βασιλείου και έτσι σήμερα εκατοντάδες ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει ανενεργοί ή οδεύουν προς την χρεωκοπία.

«Να υπενθυμίσω ότι τον Απρίλιο η κυβέρνηση βεβιασμένα προχώρησε σε εξωτερικό δανεισμό με επιπλέον κόστος 110 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα το εισπράξουν τοκογλύφοι και ενδιάμεσοι στο εξωτερικό.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button