ΕπικαιρότηταΠάφος

Άλλος ένας για τα κάλπικα αρχαία

Συνελήφθη χθες βράδυ και τέθηκε υπό κράτηση, 48χρονος από την επαρχία Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Πρόκειται για την υπόθεση πώλησης απομιμήσεων αρχαίων πήλινων αγγείων στην Πάφο.

Όπως είχαμε γράψει το περασμένο Σάββατο δυο αδέλφια και δυο φίλοι τους που απασχόλησαν και κατά το παρελθόν τις αρχές με υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας εξαπάτησαν επιχειρηματία στην Πεγεια πουλώντας του απομιμήσεις για γνήσια αρχαία αγγεία του 4ου αιώνα π.χ. Ο επιχειρηματίας που πλήρωσε σχεδόν εξήντα χιλιάδες ευρώ σκέφτηκε να ελέγξει την γνησιότητα των αντικειμένων όταν η συναλλαγή ολοκληρώθηκε.

Αρχικά συνεληφθει 44χρονος από την Γεροσκηπου ο οποίος φέρεται να ξεγέλασε επιχειρηματία στην Πεγεια πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μαζί με τον αδελφό του και άλλα δυο πρόσωπα το περασμένο καλοκαίρι προσέγγισαν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και τον έπεισαν ότι είχαν στην κατοχή τους 11 πήλινα αγγεία τα οποία χρονολογούντο μεταξύ του 4ου και του 3ου αιώνα π.χ. Του παρουσίασαν μάλιστα και πιστοποιητικά για το νόμιμο της κατοχής τους, τα οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν και αυτά πλαστά.

Ο παραπονούμενος επιχειρηματίας , έδωσε στον 44χρονο το χρηματικό ποσό των €59,800 για την αγορά των πήλινων αγγείων. Αργότερα ο επιχειρηματίας υποψιάσθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε ιδιώτη εμπειρογνώμονα να ελέγξει την συλλογή. Τόσο αυτός όσο και αρχαιολόγος του τμήματος αρχαιοτήτων συμφώνησαν ότι τα αγγεία ήταν απομιμήσεις αφού η ηλικία τους είναι κάτω των 100 χρόνων.

Εναντίον του 44χρονου που ομολόγησε την εμπλοκή του κατονομάζοντας και τους συνεργούς του εκδόθηκε από το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου διάταγμα κράτησης πέντε ημερών ενώ αναζητούνται πλέον  άλλα δυο πρόσωπα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button