Πάφος

Άκυρο…… και για το 2021 ο δρόμος Πόλης Χρυσοχούς – Πάφος ;

Ο περιβόητος δρόμος που όλοι τόσο αναμένουμε βρίσκεται και πάλι στον αέρα αφού η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την εξέταση της ένστασης της  κοινοπραξίας ΑΒΑΞ Α. Ε. – CYBARCO CONTRACTING LTD εναντίον της απόφασης της επιτροπής και η προσφυγή έγινε αποδεκτή.

Εκεί που νομίζαμε ότι επιτέλους θα ξεκινούσε η Α Φάση του έργου, αφού η επιτροπή ανέθεσε την κατασκευή του δρόμου στην εταιρεία INTRAKAT, εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων, η οποία είχε την καλύτερη προσφορά ύψους 72,9 εκατομμυρίων ευρώ, έρχεται ακόμη ένα εμπόδιο να ματαιώσει κάθε σχέδιο.

Είναι για να διερωτάται κανείς αν όλα αυτά τα εμπόδια είναι υπαρκτά ή απλώς προφάσεις και δικαιολογίες του «συστήματος» για καθυστέρηση ή και ματαίωση του όλου έργου. Όλα αυτά γίνονται απλώς για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των κατοίκων της περιοχής ή όντως υπάρχουν τόσες δυσκολίες για την κατασκευή ενός δρόμου. Άξιο απορίας….

Ζητούμε όπως άμεσα, χωρίς δεύτερη  σκέψη , να ξεκινήσει η Α Φάση του έργου εντός του 2021 όπως ήταν προγραμματισμένο. Αναμένουμε η κυβέρνηση να επιδείξει  πολιτική βούληση και σύντομα να λάβει αποφάσεις. Μόνο να υπάρχει πολιτική βούληση και πιστεύουμε ότι μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ένστασης. Μπορεί να αρχίσει το έργο και στην συνέχεια να εξεταστεί η ένσταση.

Ας μην είναι όμως απλά προεκλογικές υποσχέσεις και ας ελπίσουμε ότι δρόμος αυτός δεν θα στήσει άλλες παγίδες θανάτου στους διερχόμενους οδηγούς.

Παράκληση στους οδηγούς …να προσέχουν, μέχρι και το ίδιο το κράτος να νοιαστεί και να προστατεύσει τους πολίτες τους ως οφείλει.

Βαγγέλης Στυλιανού κοινοτάρχης Πωμού

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button