Επικαιρότητα

Άδειο το εμπορικό κέντρο της Πάφου, μόνο με μια σχολή θα ανασάνει

Οι καταστηματάρχες της Πάφου βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο Χρύσανθος Σαββίδης,  μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος πραγματοποίησε σήμερα  την καθιερωμένη σαββατιάτικη  περιοδεία του στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Πάφου και διαπίστωσε ότι «ούτε γάτα δεν κυκλοφορεί.»

Ο ένας καταστηματάρχης , σημειώνει ο κ. Σαββίδης παραπονιέται ότι  έχει 10 μέρες να  κάνει είσπραξη, «ο άλλος σου λέει πτώχευσα τα κλείνω και φεύγω, ο άλλος σου λέει δεν μπορώ να πληρώσω το  ΦΠΑ, ο άλλος φωνάζει δεν μπορώ να πληρώσω τους φόρους του δημαρχείου, και ο άλλος έρθουν να τα πάρουν όλα και ας με βάλουν φυλακή.

Μια κατάσταση απελπιστική και το τραγικότερο καμία προσπάθεια αναχαίτισης της κατάστασης.» Ο Χρύσανθος Σαββίδης επανέλαβε ότι η  μόνη λύση είναι η κάθοδος του ΑΞΙΚ στην Πάφο. «Έχουμε το παράδειγμα του ΤΕΠΑΚ στην Λεμεσό όπου το κέντρο της πόλης αναστήθηκε. Εκείνο όμως που διαπιστώνω με πόνο ψυχής είναι η απροθυμία από τους άρχοντες μας να το διεκδικήσουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση απάθεια.» Ο κ. Σαββίδης υπενθύμισε ότι η ΠΟΦΕΝ πριν λίγες ημέρες ζήτησε την αναβάθμιση του ΑΞΙΚ.  «Ο μόνος τρόπος να αναβαθμιστεί είναι η κάθοδος του στην Πάφο όπου οι φοιτητές του θα έχουν μοναδικές ευκαιρίες εξασκήσεις  ( το λεγόμενο placement) πράγμα που δεν συμβαίνει στο μέγεθος που απαιτεί η ίδια η επιστήμη λόγο έλλειψης ξενοδοχειακών μονάδων στην Λευκωσία».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button